KAYISININ FAYDALARI

Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir.
Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır
Gözlere parlaklık verir.
Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur ve bu arada meydana gelmiş ülserin iyileşmesinde de önemli rol oynar
Bağırsak tembelliğini giderir.
Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
Kalp kaslarını kuvvetlendirir.
Fazla kiloları önler
Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır.
A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir.
İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
Sinirleri güçlendirir.
Uyku verir
Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı...)
Cilt güzelliği için birebirdir 
Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır.
Göz sağlığı açısından elzemdir.