FINDIĞIN FAYDALARI

Cildi güzelleştirir.
Varis tedavisinde faydalıdır.
Kolesterol seviyesini düşürür.
Kansızlık, sindirim ve solunum sistemi hastalıklarının önlenmesinde etkilidir.
Kalp krizi riskini azaltır.
Yüksek tansiyondan prostata, kalp şikâyetinden menopoz dönemi sorunlarına kadar birçok
rahatsızlıkta fındık, vücudu güçlendirici ve sağlığımızı koruyucu bir görev üstlenir.
Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü arttırır.
Böbrek rahatsızlıklarında yararlıdır. Böbrekteki kum ve taşları döker.
Vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına ve zayıf düşmemesine yardımcı olur.
Etten uzak durması gerekenler için iyi bir protein kaynağıdır.
İçerdiği yüksek Kalsiyumdan dolayı kemikleri ve dişleri güçlendirir.
Kalın bağırsak hastalıklarını, kabızlığı ve kalp hastalıklarını önler, kan şekerini düşürür.
Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir. İçinde bulunan Omega 3 kan
pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler, tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık önleyici bir gıdadır.
Adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır. İçerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini
engeller, kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine yardımcı olur, prostat kanserinden korur.
Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelliği olan bir vitamindir.
İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 Vitamini içerir. B9 vitamini damar sertliği yapıcı maddeyi
azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır.
İçerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır.
İçerdiği Krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.
Bor bakımından zengindir, kemikleri güçlendirir.

Besin Değerleri

100 g Üründe

Enerji

646 kcal/2700 kj

Protein

15 g

Karbonhidrat

18 g

Şeker

4,9 g

Yağ

69,4 g

Tekli Doymamış Yağ Asitleri

58,3 g

Çoklu Doymamış Yağ Asitleri

5,3 g

Doymuş Yağ Asitleri

5,8 g

Trans Yağ Asitleri

0 g

Lif

9,4 g

Sodyum

0 mg

Tuz

iz