BADEMİN FAYDALARI

Göğüs hastalıklarını önler, beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
Hamilelerin sütünü arttırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
Kolesterolü düşürür, kalp krizi riskini %50 oranında azaltır.
Kan şekeri düzeyini ayarlar, kansere yakalanma riskini azaltır.
Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar.
Bronşit, boğaz ağrısı, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarına faydalıdır.
Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir. İçinde bulunan Omega 3, kan pıhtılaşmasını ve
damar sertliğini önler, tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık önleyici bir gıdadır.
İçerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini engeller, kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını
düzenler, yaraların iyileşmesine yardımcı olur, prostat kanserinden korur.
Bor bakımından zengindir, kemikleri güçlendirir.
Haftada en az 5 badem koroner kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
Bademde bulunan yağlar kötü kolesterolü azaltır.
Bademde bulunan Arginin isimli aminoasit, kan damarlarını gevşeterek tıkanmalarını önler.
Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat ve koku duyusunun oluşumda
faydalıdır.

Besin Değerleri

100 g Üründe

Enerji

597 kcal/2495 kj

Protein

22,1 g

Karbonhidrat

19,3 g

Şeker

5 g

Yağ

52,7 g

Tekli Doymamış Yağ Asitleri

38,3 g

Çoklu Doymamış Yağ Asitleri

10,3 g

Doymuş Yağ Asitleri

4,1 g

Trans Yağ Asitleri

0 g

Lif

12 g

Sodyum

300 mg

Tuz

0,8 g