ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI Kalp sağlığını korur. Kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Vitamin E, B ve C kompleksince zengindir. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. İçerdiği B1 vitamini kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür. Kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder. B1 vitamini ayrıca; enerji, büyüme ve iştah üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide, bağırsak, kalp ve kalp kasları için faydalıdır. Yaşlanmaya karşı korur, sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır. Lifli bir besindir, dolayısıyla kansere karşı korur. Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrıları hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur. Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür.
Besin Değerleri |
100 g Üründe |
Enerji |
568 kcal/2374 kj |
Protein |
21,4 g |
Karbonhidrat |
26,8 g |
Şeker |
6,7 g |
Yağ |
57,2 g |
Tekli Doymamış Yağ Asitleri |
40,5 g |
Çoklu Doymamış Yağ Asitleri |
10 g |
Doymuş Yağ Asitleri |
6,7 g |
Trans Yağ Asitleri |
0 g |
Lif |
10 g |
Sodyum |
400 mg |
Tuz |
1 g | |